Hasulyo Dániel világbajnok lett SUP-ban

A magyar versenyző a SUP-világbajnokságon a technical versenyszámban (5 kilométeres távon) győzött. Ugyanezen a távon testvére, Hasulyo Bruno a negyedik helyet szerezte meg a kínai Vanningban zajló világversenyen.

A Hasulyo testvérek évek óta a világ élvonalába tartoznak ebben a fiatal sportágban. Rendszeresen indulnak világkupákon, ahol általában dobogós helyeken zárnak. A vébé előtt Dániel a 7., míg Bruno a 9. helyen állt a világranglistán.

„A SUP fiatal sportágnak számít, a szörfdeszkán állva evezés azonban egyre népszerűbb. A Hasulyo testvérek fantasztikus sorozatot produkálnak, köszönhetően a testnevelő szüleik által kifejlesztett sepa-edzésmódszernek” – nyilatkozta a Sportágválasztó Magazinnak Tancsa Péter, a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség sportágvezetője.

A SUP, azaz a stand up paddle a hullámlovaglás egyik változata, amelyben a versenyzők állnak a szörfdeszkán, és egy lapáttal segítik az előrejutást. Ennek van hullámokon végzett, tengeri hosszú távú és síkvízi változata. A SUP szakágakban a Nemzetközi Szörf Szövetség, az ISA 2012 óta rendez világbajnokságokat – írta a misportunk.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!