Három futam után a 7 ARTS nyerte a Dragon flottabajnokságot a Kereked által szervezett Klasszikus Kupán

2020. július 21.
Címkék :

Bár a Dragon hajóosztály számára kiírt Johan Anker kupa már pénteken elkezdődött, mégis a dragonosok csatlakoztak szombaton a Klasszikus Kupa mezőnyéhez, így egy pályán, de természetesen külön rajtoltatva harcoltak egymással a Klasszikus Kupára és a Dragon osztály flottabajnokságára, a Johan Anker Kupára benevezett hajók.

Nem volt könnyű dolga a Kereked Vitorlás Klub stábjának és Verebély Tibor versenyvezetőnek, ugyanis bár az első futamon végéig kitartott a kezdetben inkább északi irányból frissülgető szél, de a második futam előtt volt egy nagy kihagyás, majd átfordult először nyugatias, majd később dél-nyugati irányba. A lényeg természetesen az, hogy a versenyrendezők jól reagáltak az időjárási változásokra, így sikerült megrendezni a valamennyi szombatra tervezett futamot. Ami biztos, hogy rendkívül impozáns látványt nyújtott a mezőny a Csopak előtti vízterületen.

A Klasszikus Kupán az Összevont, a 70-es, 50-es, 30-as, 22-es cirkáló, az Európa 30-as, a 25-ös és 15-ös jolle és a Folkboat hajóosztályok versenyeznek és emlékeznek Zenthe Ferencre, aki idén lett volna száz éves.

Dragon flottabajnokság
Dragon flottabajnokság

Fantasztikusan sikerült a szombati nap a Dragon flottabajnokságon a 7 Arts csapatának. Tenke Péter, Varga István, Szörényi Ádám trió megnyerte mind a három futamot, így az első napi gyengébb helyezések (7.0; 10.0) ellenére átvették a vezetést a Johan Anker Kupán. A Gömbös Loránd kormányozta Nyári Mikulás volt a második, öt pont hátránnyal, az első nap után még vezető Carpe Diem (Szűcs István) a harmadik. A Nyári Mikulás, a Carpe Diem és az Indigo (Nedbál Noel) ugyanannyi pontot gyűjtött (15), így komoly csatákra volt kilátás vasárnap is. A Dragon hajóosztályban ráadásul soha senkit sem lehet leírni, mindig izgalmasan alakulnak a versenyek, így még akár azok is odaérhetnek a dobogós helyezésekre, akik néhány helyezéssel hátrébb találhatóak.

Írta meg a Magyar Vitorlás Szövetség
Fotók: Mag Andrea

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!