Hanse 675 – személyre szabott luxus

2017. február 8.
Címkék :

imageVersionA Hanse a világ azon kevés cége közé tartozik, amelyek sorozatgyártásban állítanak elő hetven láb hosszú vitorlás hajókat. Új zászlóshajónk példamutató abban a tekintetben, hogyan lehet sikerrel ötvözni az óriási méretet és a lenyűgöző vitorlásteljesítményt.

Karcsú profil, zavartalanul végigfutó vonalak, függőleges far – ez a huszonegyedik század formanyelve. Ennek leginkább hangsúlyos eleme a merev anyagú és fix bimini a kokpit fölött. Minden időjárási körülmények között védi az alatta tartózkodókat, de akkor sem kell kibújni alóla, ha mégis napozni vágynak, elég csak elhúzni a beépített tolótetőt. A szalon teteje üvegből készült, hogy a beltér a lehető legvilágosabb legyen, ám kinyitható, ha bárki túl fülledtnek érzi a levegőt.

imageVersion (1)

A vitorlázás nemcsak a haladásról, de a kikapcsolódásról is szól, ezért annyi pihenőrészt építettünk a 675-ösbe, amennyit csak tudtunk. Ékes példája ennek az árbóc elé került napozó, amely ugyanúgy megállja a helyét óceáni körülmények között, mint egy csendes öbölben. Hasonlóan óriási felületek állnak rendelkezésre a kokpitban, és hogy teljes legyen az élmény, illetve uzsonnáért se kelljen lemenni a konyhába, a matracok mellé – az erre a célra kialakított rekeszekbe – grillsütőt és hűtőszekrényt kérhet a leendő vevő.

imageVersion (2)

A vitorlák természetesen a kormányállásból kezelhetők, a kerekek elé helyezett tornyokra kerültek a navigációs műszerek, így egyrészt a szkipper egymaga el tudja vezetni a hajót, másrészt lehet, hogy ő élvezi a legjobban a túrát.

imageVersion (3)

A magánjellegű hajózás frontján egészen új dimenziót nyit a hajóbelső: egyedi bútorai jól tükrözik a tulajdonos kifinomult ízlését és vitorlázás iránti szenvedélyét. A belterek mindegyike jócskán meghaladja az eddig elfogadott sztenderdeket, a lekerekített sarkokon, finoman kidolgozott részleteken élmény végigpillantani. Nem kétséges, hogy ezekben a légies helyiségekben bárki jól érezheti magát. Természetesen a tulajdonosnak van a legjobb dolga, az egész orr az övé, körbejárható franciaággyal (vagy falhoz tolt fekhellyel, hogy szemben elférjen egy kanapé), gigantikus fürdővel, saját televízióval. Talán az egyik legstílusosabb elem is a szalonhoz kötődik: az L alakú médiasarok, amelynek egyik felében a chartplotter, a kapcsolótábla és a VHF-rádió kapott helyet, míg a fedélzeti szórakoztató-rendszer irányító szervei (és egy televízió) került a másikra.

imageVersion (4)
Ha mindenhol máshol nagyok a terek, természetesen a dingi garázsa sem lehet kicsit: a kuckóban 3,25 méter hosszú, jethajtású boci fér el, amelyet a szinte láthatatlan hidraulikus sínek segítségével lehet vízre rakni és kihúzni onnan. Függetlenül attól, milyen célra vetik be a kismotorost, ha a hátsó platform teljesen lenyílik, fürdőterasszá alakul, amelyet a hajótestbe épített lépcsőkön keresztül lehet elérni.

imageVersion

Dizájn, teljesítmény, tökéletesség – ezek teszik élvezetessé a Hanse 675-össel való vitorlázást. Megvan benne minden, ami egy hajós ember fejében megfordulhat a tökéletes jachtról való álmodozás közben, és meggyőződésünk, hogy a legigényesebb tulajdonos elvárásainak is megfelel majd.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!