Hanse 388 – A lehetőségek tárháza

A Hanse 388 új lehetőségek végtelen tárát nyitja meg. Egyedi világítási koncepció, bőséges vitorlázat, formás test. Letisztult fedélzete és kokpitja temérdek szabad helyet kínál a kikapcsolódásra, pihenésre – két szinten.

A pontosan kiszámított laterális felületeknek és a kiegyensúlyozott kormánynak köszönhetően nemcsak a tempós haladás, de a maximális biztonság szintén garantált, még akkor is, ha kifejezetten cudar az időjárás.


Egy Hanse természetesen csak önváltós fockkal létezhet, a kormányos dolgát pedig tovább egyszerűsíti, hogy az összes kezelőkötelet hátravezették a kormányállásba, vagyis akár egy ember is kényelmesen és magabiztosan elvezetheti a hajót. Legyen az vitorlafelhúzás, reffelés, behúzás-kieresztés, a tat közeléből, erőlködés nélkül végezhető el. Ezen koncepció teszi lehetővé, hogy a fedélzet mentes maradjon a kötelektől, nincs mire rálépni, nincs min elcsúszni, nincs, ami nyomja a kabin tetején napozni vágyók hátát.


A figyelemre méltó részletek közé tartozik az ergonomikusan kialakított, felhajtható kormányosi ülés, az oldalfalba integrált kötéltároló, a rozsdamentes acélból készült kapaszkodók és lábtámaszok a kokpitasztalon, valamint a jelentős méretű ablakfelületek. Mindezek mellett kiemelendő a nyolcfős befogadóképesség az ehhez illő tárolóhely-kapacitással, a világos és tágas fürdő dizájnermosdóval, a leereszthető, kanapévá bővíthető térképasztal, a bárszekrény a szalonasztalban, a világítóablakok a kabinlejáró mentén, illetve a fürdőplatform, szintbe süllyesztett létrával.


Szalonjában a megnövelt felületű tető- és oldalablakokon a beáramló fény mindent rendesen megvilágít, jól látszanak a kiváló anyagok és a minőségi munka, amely megalkotta ezt a teret. A kétszemélyes ággyá bővíthető kanapén pedig igazán jólesik egy ebéd utáni pihenő vagy akár az éjszakai alvás. Amikor aztán eljön a mesterséges fények ideje, az indirekt LED-lámpákkal lehet otthonos környezetet varázsolni a szalonból.


Fontos, hogy minden Hanse-tulajdonos megalkothassa a saját hajóját, ezért a gyártó rengeteg választási lehetőséget ad az egyes vitorlásokhoz. A kínálatuk alapján eldönthető, milyen színű legyen a hajótest és a vízvonalcsík, kiválasztható a beltérben alkalmazandó kárpit anyaga és színe. További lehetőség a bútorok és a padló mintájának meghatározása, a kabinok száma. Igény szerint valódi vagy szintetikus tíkkel borítható a fedélzet, a kokpit padjai – és persze itt is többféle színből lehet szemezgetni.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!