Hamarosan vízen a világ legnagyobb hajója

2017. június 9.
Címkék :

Világelső lehet az MSC Cruise vállalat, amint néhány év múlva vízre bocsátja 6850 fő befogadóképességű tengeri üdülőhajóját, a World Class névre hallgató „úszó üdülőfalut”.

A 330 méter hosszú hajó 2022-től kalandozhatja be a világ kikötőit és nevezetességeit. A 2760 szobás úszó monstrum látványterveit a napokban mutatták be a franciaországi Saint-Nazaire-i ünnepségen, ahol a cégvezető elmondta, ezzel a lépéssel lekörözik a rivális cégeket.

A hajó „futurisztikus” kinézetű, Y alakú szerkezete lehetővé teszi, hogy megnöveljék az erkélyes kabinok arányát, így szinte minden utazó tengerre néző, panorámás kilátást kap.

Az úszó monstrum vendégközpontú újításai közé tartoznak a nagyobb családok számára létesített „családbarát falvak”, egy óriás panorámás fedélzet és egy üvegmedencés társalgó. Amíg ez nem készül el, az MSC kénytelen „kisebb” hajóival beérni, amelyeknek legszebb darabját, a 892 millió euróba kerülő Meravigliát is most bocsátották vizre.

Az üdülőhajó 5714 főnyi utasával ezen a héten indul földközi-tengeri körutazására, amelynek során ellátogat Barcelonába, Marseille-be és Genovába – írta a blikk.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!