Hamarosan síelhetünk a Balatonnál

Balatonfüreden, a Forrás Sport Parktól északra és délre található területen szeretnének létrehozni futókört, kerékpár- és görkorcsolyapályát, teniszpályákat, a gyerekek részére műanyag sípályát, labdarúgópályákat, sportöltözőt és egy nagy játszóteret.

A 2022 elejére megvalósuló tervek szerint létrejöhet egy multifunkcionális munkacsarnok is, amely a kézilabda-utánpótlás mellett szolgálná a nyári táborokat, emellett hosszú távon megoldaná a teniszezők téli problémáját is. A Forrás Sport Park területétől északra található négyhektáros részt pedig parkként újítanák meg, sok fával és zöldterülettel. Idetervezik a futókört és a kerékpárpályát, valamint létrejöhet egy szabadtéri kertmozi is.

A fejlesztést a hatalmas zöldfelületeket megtartása, illetve megújítása mellett valósítanák meg. Elültetnek mintegy 700 fát, köztük őshonos gyümölcsfákat is. Az öthektáros szőlőterületet és a cseresznyeültetvényt is megtartanák, illetve rendbe tennék, valamint tervezik, hogy a területen lévő kis tavat is kitisztítják.

A fejlesztések értéke meghaladja a több milliárd forintot, amely hat különféle forrásból tevődhet össze. A szolgáltatások nagy része térítésmentes lesz – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!