Hamarosan nyit a Budapest Boat Show

DSC_01008_resizeKevesebb mint egy hét, és megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye, a Budapest Boat Show.


A február 23–26. között megrendezendő kiállítás az idén is sok érdekes programmal és látnivalóval várja a hajózás szerelmeseit a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás fő témája a szabadidős hajózás, így a Programsziget aktivitásait is ebben a témában alakították ki. A merészebb látogatókat árbócmászóverseny, csomókötözés és kötéldobás, evezőszimulátor, valamint kinectversenyek várják. Emellett kiskapitányképzés is zajlik majd egy kilencfős motoros jachtban. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megépítik a kiállítás 40 négyzetméteres bemutatómedencéjét, ahol hajósiskolák mutatkoznak be, és vízre kerül egy egytestű hajó, illetve egy katamarán is. Emellett vízből mentési bemutatók és SUP jóga is lesz a medencében.

DSC_0647_resize
A Budapest Boat Show az idén is felvonultatja a teljes hazai hajópiacot, így megtekinthető lesz közel száz vitorlás, elektromos és vitorlás hajó a rendezvény G és F pavilonjában. Mindemellett a kiállításon megtalálható lesz a hajózáshoz szükséges összes felszerelés és kiegészítő, így a Budapest Boat Show-ra látogatók az idén is mindent beszerezhetnek, ami a felkészült szezonindításhoz szükséges.

DSC_0961_resize
A Budapest Boat Show Újdonságpályázatnak köszönhetően a kiállításon minden évben megtekinthetők az elmúlt év fejlesztései, az idén is bemutatkoznak a legfrissebb innovációk, amelyeket a szakmai szereplőkből és újságírókból álló zsűri a legjobbra értékelt.

DSC_0426_resize
Hajókategória
I. hely – Media & Marketing Kft. – Trentasette vitorlás
II. hely – Flaar Kft. – 5.3 RIB
III. hely – Power and Sail Kft. – Luka 30 vitorlás

Kiegészítőkategória:
I. hely – HUN-Yachts Kft. – Elvstrøm EPEX vitorla
II. hely – Yacht Charter Guru – Yapp mobilalkalmazás
III. hely – Westport Kft. – Seajet hajófesték, Shogun 033 önfényző algagátló

DSC_01008_resize

A Generali Kikötő Színpadon a korábbi évekhez hasonlóan szakmai és nagyközönség programok várják az érdeklődőket, az idei év nagy újdonsága a A Balaton hullámain című film premierje lesz, amelyet a kiállítás keretein belül tartanak. De az idén is beszélnek kihívásaikról olimpikonjaink és világbajnokaink. Kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt a Budapest Boat Show Újdonságpályázat díjazottjai is.

DSC_0663_resize
A Budapest Boat Show az első nap, február 23-án Exkluzív napot hirdet, amelyen csak a hajókiállítás várja a látogatókat, akik így akadálytalanul közelíthetik meg a területet, a kiállításon pedig nyugodtabb, üzleti hangulat várja az érkezőket. Az eseményt az idén új társrendezvénnyel, a Budapest Motor Fesztivállal közösen rendezik, a két kiállítás egy belépőjeggyel látogatható. A boat show-ra érdemes előre megváltani a belépőt a www.boatshow.hu oldalon, hiszen így elkerülhető a pénztáraknál való sorban állás. Bővebb információ a rendezvényről a kiállítás honlapján és Facebook-oldalán. A kiállítás főtámogatója a Generali Biztosító Zrt., stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, autóstámogatója az Audi.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!