Hamarosan nyit a barcelonai hajókiállítás

A Marina Port Vellt hozzácsapták a kiállítási területhez, és nyit az Innovation Dock is, ahol startupcégek mutatkoznak be.

Az idei, immár 60. alkalommal megrendezett Barcelona Boat Show az utóbbi évek egyik legnagyobb vízi hajókiállításának ad otthont, miután a Moll de la Fusta és a Muelle de España mellett a Marina Port Vell is csatlakozott a kiállítási területhez. A Fira de Barcelona által a spanyol iparági szövetséggel, az ANEN-nel együttműködve október 12. és 16. között megrendezendő eseményen 221 kiállító és több mint 700 hajó vesz részt, utóbbiak közül 182 (köztük 28 katamarán) a vízen tekinthető meg.

A rendezvény ismét a spanyol hajózási ágazat legnagyobb vására és az európai hajós kiállítási naptár egyik legfontosabb eseménye lesz, 21 ezer négyzetméteres kiállítási területet foglalva el. Az idei kiállítók között olyan nevek szerepelnek, mint az Azimut Yachts, a Bali Catamarans, a Bavaria, a Beneteau, a De Antonio Yachts, az Elan, a Filippetti Yachts, a Fjord, a Fountaine Pajot, a Hanse, a Jeanneau, a Lagoon, a Pardo, a Prestige, a Nautic Swan, a Rodman, a Torqeedo, a Sealine, a Sesga és a VanDutch.

A boatshow elnöke, Luis Conde szerint „igyekszünk ismét bebizonyítani, hogy a kiállítás a szakemberek és a tenger szerelmesei számára mérvadó esemény, amely története során először foglal el három kikötőt, bemutatva a legújabb innovációkat”.

A Moll de la Fusta ad otthont az Innovációs dokknak, ahol 15 startupcég mutatja be a digitalizáció és a környezetbarát hajózási termékek terén elért innovációit. A Sea boulevard területén különböző elektromos, hibrid és hidrogénhajtású hajók lesznek kiállítva. A Marina Port Vellben és a Muelle de Españában prémiumkategóriás motorjachtok és katamaránok kínálatát mutatják be.

Megtekinthető tizennégy, az Év európai jachtja címre jelölt hajó: Beneteau Flyer 8 Sundeck, Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC, Nuva M9 Open, Wellcraft 355, De Antonio D36 Open, Pardo GT 52, Fjord 53 XL, Bénéteau Swift Trawler 48, Elan E6, Grand Soleil 40, Oceanis Yacht 60, Excess 14, Lagoon 51 (a jelöltek teljes listája korábbi cikkünkben olvasható – a szerk.).

A Barcelona Boat Show-t október 12–16. között rendezik.

(forrás: ibinews.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!