Hamarosan kezdődik a Balaton Boat Show

Rengeteg újdonságot, vízi és parti látnivalókat, felejthetetlen időtöltést ígér az idei Balaton Boat Show Balatonkenesén, 2021. szeptember 3-5. között.

A rendezvényen a korábbinál nagyobb területen várják azokat, akik érdekelődnek a hajózás és a vízi sportok iránt. A vitorlás és elektromos hajók, kiegészítők és felszerelések nézegetése mellett a látogatók BMW autók és motorok tesztvezetésére is jelentkezhetnek, sőt akár csobbanhatnak egyet a Balatonban is.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarország egyetlen vízi és vízparti hajókiállítása, a Balaton Boat Show, amely felhőtlen kikapcsolódást ígér szeptember első hétvégéjére. Az egyedülálló kikötői hangulatban felsorakoznak a nemzetközi és magyar gyártók és forgalmazók legkorszerűbb hajói, legyen szó elektromos meghajtású és széllel “működő” hajókról, de a helyszín bármilyen más vízi eszköz számára remek alkalom a bemutatkozásra, a vendégek itt megismerkedhetnek meg az újdonságokkal is.

Persze nem csak hajók, hanem szinte minden, a hajózáshoz köthető egyéb dolog is “fellép”: technológiai újdonságok, különböző ruházatok, kellékek. A szervezők azért is tekintetnek hídként a rendezvényre, mert a Balaton Boat Show azoknak is kitűnő alkalmat teremt a hajózással való ismerkedésre, akik eddig kevésbé érdeklődtek iránta vagy éppen nem tudták, hogyan kezdjenek hozzá.

Annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát, és ne csak egy hajókiállításról legyen szó, a szervezők kibővítették a rendezvény területét, és a látogatók igénybe vehetik a szomszédos Hotel Marina-Port parkját is. Itt Beach Bár és Grillterasz szolgálja a kényelmet, a kikötői hangulat mellett a nagy vízparti park és a fürdőzési lehetőség szintén adott a látogatóknak. A legfiatalabbakra is gondolt a rendezőség: ők a gyerekszigeten játszhatnak és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

A kiállítás exkluzív autós partnere idén is a BMW Leier Autó – a név mostanra szorosan összekapcsolódott a hajózással és a Balatonnal. Az autós cég felvonultatja a teljes modellkínálatát, az elektromos meghajtású autók mellett az érdeklődők a BMW motorokkal és Mini Cooper modellekkel ismerkedhetnek meg, sőt, ki is próbálhatják azokat egy tesztvezetés keretében. Az autós részleg színfoltjai lesznek a lakóautók, ezekből több cég mutatja be kínálatát.

Rápolthy Edit, a rendezvény igazgatója szerint a kiállítók is vonzónak tartják, hogy a szervezők az új helyszínek bekapcsolásával még inkább összekötötték a vízi és parti időtöltést, mivel így a hajók megtekintése mellett a kikötői hangulatot is teljes egészében átélhetik a látogatók. Jól mutatja ezt, hogy alig egy hónappal a kezdés előtt a vízi kiállítási helyek beteltek, már csak a parton van hely a kiállítók számára. A szervezők arra számítanak, hogy a látogatók száma minden eddiginél magasabb lesz

A tavalyi évhez hasonlóan idén is van mód a belépőjegyek kedvezményes elővásárlására.

fotók: Glódi Balázs / Balaton Boat Show

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!