Hajózzunk télen is

Bár idehaza még nem igazán alkalmas az idő a vitorlázásra, azért nem kell lemondanunk szenvedélyünkről. Csupán utazni kell egy kicsit, és máris kiélvezhetjük a vízen töltött időt.

Kanári-szigetek
Hét nagyobb földdarabjával a világ egyik legjobb téli hajós helyszíne, száz kilométerre Marokkótól. Európai hangulat, földöntúli táj. Ne hagyd magad megzavarni attól a ténytől, hogy a szárazföldi turizmus errefelé a szigetek délkeleti szegletében jelentős, a passzátszélnek köszönhetően mindenhol jól érezheted magad, pazar vitorlázásban lehet részed. Az utóbbi évek szisztematikus munkájának köszönhetően pedig egyre igényesebb kikötők is várnak.


Zöld-foki-szigetek
Még kevésbé felfedezett, mint északi „szomszédja”, ám hajós körökben ugrásszerűen növekszik a népszerűsége. Tíz fő szigetén az északnyugati zord vidéktől a keleti partok homokos strandjain át a déli végek mély, zöldellő völgyeiig terjed a kínálat.
Kézenfekvő program a szigetről szigetre való haladás, de készülj fel az óceán felől érkező, nyújtott nagy hullámokra és az állandóan fújó passzátszélre. Temérdek a látnivaló, a parti infrastruktúra mértéke hagy némi kívánnivalót maga után (hajós szempontból legalábbis), komoly charterbázisként csak Mindelo jön szóba. Errefelé a tél a szárazabb időszak, a levegő átlag hőmérséklete huszonöt fok körül alakul, ennél a tenger sem sokkal hűvösebb.


Thaiföld
A helyi hajós élet központja Phuket. A vele kezdődő szigetlánc százharminc mérföldön át húzódik dél felé, a maláj határig. Híresek a régió strandjai, élénk az éjszakai élet, szórakozni, enni és inni a nap huszonnégy órájában lehet. Bérelt vitorlásod fedélzetén pedig akkor szakadhatsz ki ebből a világból, amikor csak akarsz, csendes halászfalvak vagy elhagyatott partok szomszédságában horgonyozva töltheted az időd.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!