Hajózzunk takarékosan

A Minn Kota Traxxis elektromos csónakmotorját Maximizer technológiával látták el, amelynek nem más, mint egy elektronikai megoldás, amelynek segítségével az egyenáram 20 ezer áramlökés/perc mértékű lüktető egyenárammá alakul át.

A motort ellátó áram mennyisége egy forgókapcsoló segítségével szabályozható, ennek köszönhetően a különböző kapcsolók alkalmazása esetén az ellenállások által okozott áramveszteség kiküszöbölhető.


Vagyis a Maximizer technológiával ellátott motorok a legmagasabb sebességfokozatban is azonos mennyiségű áramot vesznek fel az akkumulátorokból, csakúgy, mint a mechanikus módon szabályozható egyenértékű motorok. Alacsonyabb sebességtartományokban való használat esetén pedig az akkumulátorok egyszeri feltöltésével a motor működési ideje akár négyszeresére növelhető.


A lehető legmodernebb kapcsolástechnika lehetővé teszi az ideális sebességszabályozást előre és hátramenetben, valamint a kikötőbe való behajózás esetén, hiszen alacsony sebesség megválasztásakor az áramfelvétel mindössze 4-6 amper.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!