Hajózás a stressz ellen

A világ legnagyobb óceánjáró hajója a Symphony of the Seas április 8-án indul Barcelonából, és Palma de Mallorca, Marseille, Pisa, Róma, illetve Nápoly érintése után tér vissza Barcelonába. A hajó utasai szerint ez az egyik legjobb módszer a stressz ellen.


A Nemzetközi Hajózási Szövetség által végzett legutóbbi tanulmány szerint az amerikai nyaralók negyede választotta a hajós élmény utakat az utóbbi három évben. Mindeközben az óceánon való hajós átkelésre csak 10 százalék vállalkozott, szemben a 88 százalékos többséggel, akik inkább megfizethetőbb, és gyorsabb repülős utakat választottak erre az útvonalra.

A magasabb jövedelműek általában hosszabb utazásokat vállalnak, míg az átlagos jövedelműek között a hat-nyolc napig hajós utak a legnépszerűbbek – összegezte a jelentés, azt állítva, hogy az utazók csupán öt százaléka választja a 16 napos körutazásokat.

A tehetősebb válaszadók egyetértettek abban, hogy számukra ez az egyik legkedvezőbb és legelismertebb módja a napi stressz leküzdésére, miközben új országokat és kultúrákat ismernek meg – írta a mixonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!