Hajósokat átverő csalót fogtak a Balatonnál

A Fonyódi Járási Ügyészség sikkasztással vádol egy alföldi, büntetett előéletű férfit, aki gyanútlan balatoni hajósokat tévesztett meg.

Magát hajófelújítással foglalkozó szakembernek feltüntetve hirdetést adott fel egy közösségi portálon, így vette fel vele a kapcsolatot az a négy sértett, akik a különböző balatoni kikötőkben horgonyzó hajóikon szerettek volna felújítási munkálatokat végeztetni.

A férfi 2021 és 2022 évben valamennyi sértettel megegyezett a munka elvégzéséről, és a kialkudott díj felét kérte átutalni az alapanyagokra. Azonban a szükséges anyagok csak egy részét vette meg, azt is kifogásolható minőségben. A kivitelezést sem minden esetben kezdte meg, illetve alig végzett tényleges munkát.

A hajósok a megbízások nem megállapodás szerinti teljesítése miatt kérték vissza az átutalt pénzt, de ezt nem kapták vissza, mert a vádlott a rábízott összegeket ellopta. A sikkasztások értéke összességében meghaladta az egy millió forintot.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő, visszaeső vádlott ellen újabb szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – írta a sonline.hu.

fotók: balatonihajozas.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!