Hajós kalandok a Disney-vel

A Disney hajóutakat szervez a Déli-sarkvidékre és a Galápagos-szigetekre. Az első antarktiszi túra már ebben az évben elindul, míg a Galápagos-szigetekre a terv szerint 2022-től lehet menni.

A 12 napos antarktiszi út során 16 helyszínen állnak meg, beleértve Patagóniát, a Drake-átjárót, valamint az Antarktiszi-félszigetet. A túra Argentínából indul. Mint a legtöbb Disney-túra, természetesen ez is gyerekes családoknak szól, annyi kikötéssel, csak az idősebb gyerekek vehetnek részt rajta. A vállalat 12 éven felüliekkel ajánlja a túrát, 10 év alattiak egyáltalán nem vehetnek részt rajta.

A túra leírásából az derül ki, hogy amennyiben az időjárás engedi, az utazóknak napi két túra indul. Ez olyan programokat foglal magában, mint a kajakozás, kirándulás az Antarktisz partjainál, kardszárnyú delfinek megfigyelése, valamint séta a kontinens pingvinkolóniájához. A hajóra visszatérve a cég moziesteket kínál a gyerekeknek és koktélkészítő órákat a felnőtteknek. Emellett workshopokat is rendeznek, ahol különböző szakemberek és fotósok beszélnek majd.

A francia üzemeltetésű Le Boreal hajónak két étterme van, de található benne fűtött sósvizes medence és spa is. A 142 méter hosszú hajó 264 vendéget és 140 fős személyzetet tud befogadni.

A decemberi antarktiszi túra kezdőára 11 500 dollár (kb. 3,5 millió forint) a gyerekeknek és 12 800 dollár (kb. 3,8 millió forint) a felnőtteknek egy 18,5 négyzetméteres kabinért, privát terasszal. Lehet lakosztályt is igényelni, ennek az ára viszont már közel 27 500 dollár (kb. 8,2 millió forint) vendégenként – írta az origo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!