Hajókat kaptak a vitorlásklubok

2017. december 18.
Címkék :

Újabb fontos lépést tett a Magyar Vitorlás Szövetség az egyik legfontosabb célja felé, amelynek keretében még vonzóbbá teszi a Balatont mint vitorlás turisztikai célpontot.

Sikeres pályázás után ugyanis jelentős beszerzésekre került sor az idén. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 7.1.2-15 keretében összesen 98 hajót kaptak a vitorlásklubok. Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára közölte: „A GINOP-on belül a turisztikai fejlesztési pályázat forrásából sikerült megvalósítani a 2017-es eszközbeszerzést, amelynek eredményeként augusztus és december között 32 RS Feva, 20 Laser 4.7-es, 7 Laser Bahia, 8 Laser Radial, 12 Brig F500-as motorcsónak, valamint 19 darab 29er került 16 vitorlásklub flottájába. Emellett a Magyar Vitorlás Szövetség is kapott egy buszt, valamint egy motorost”.


A GINOP 7.1.2-15-ös pályázat keretében nem csak idén történtek beszerzések, eddig összesen 525 millió forintért 208 eszközt elsősorban kisebb hajókat és motorosokat biztosított a kluboknak Magyar Vitorlás Szövetség. Utalt arra, hogy a kormány döntése tette lehetővé a pályázati forrásból történő beszerzést, amely a Bejárható Magyarország program aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának uniós forrásokból történő fejlesztését célozza.


A főtitkár hozzátette, hogy az eszközbeszerzés mind rövid, mind hosszú távon rendkívül fontos eleme a turizmusnak, a versenyszerű és szabadidős vitorlázás népszerűsítésének. Az új hajók beszerzésével ugyanis a vitorlásklubok korszerű eszköz- és hajóparkkal folytathatják a képzéseket és a korábbinál jóval szélesebb kör számára válik elérhetővé a vitorlázás, amely kulcsfontosságú tényező turisztikai szempontból.


A fő cél ugyanis az – fogalmazott a főtitkár –, hogy minél több ember legyen edzettebb, egészségesebb legyen és ismerje meg Magyarország történelmi, kulturális és természeti szépségeit. A Magyar Vitorlás Szövetség ebben fontos szerepet vállal, többek között azzal, hogy jelenleg inaktív, de potenciális vitorlázók számára vonzóvá tegye ezt a sportot, ezzel párhuzamosan pedig meghatározó vitorlásturisztikai desztinációvá tegye a Balatont.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!