Hajók rongálódtak meg a jég miatt

2017. február 13.
Címkék :

1tisza_balazsa15Több hajó megrongálódott, csónakok süllyedtek el, stégek kerültek víz alá Tokajnál a Bodrogon lévő téli kikötőben a felgyülemlett és összetorlódott jégtáblák miatt.

A folyón helyenként összefüggő jég van, máshol a feltorlódott jégtáblák okoznak gondot. A jég vastagsága helyenként 30-40 centiméter, de van ahol ennél is vastagabb. Az olvadó víztömeg rengeteg hulladékot is tartalmaz.

tisza_balazsa16

Posta György, Tokaj polgármestere az MTI-nek elmondta: komoly károk keletkeztek, amikor a jégtorlasz miatt a kikötőben 3-4 nagy hajó, köztük tiszai sétahajók egymás hegyére-hátára kerültek. A városüzemeltetés információi szerint a bodrogkeresztúri komp nem sérült meg. A vízügyi szakemberek és a rendőrség vizsgálja a történteket – tette hozzá.

1tisza_balazsa15

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője elmondta: az éjszakai jégtorlasz, amikor elhaladt Tokajnál, gyakorlatilag visszaduzzasztotta a Bodrog folyót. A vízügy kikötője feletti kikötőből elszabadultak a hajók, rácsúsztak a vízügy kikötőjére, és teljesen tönkretették az ott lévő úszóműveket is. A hajók fákat borítottak ki, kábeleket szakítottak el – tette hozzá. A hajók állnak a jégben, egyelőre nem lehet kiszabadítani őket – írta a ma.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!