Hajójával együtt süllyedt el a tulajdonos

Az 1902-ben épült Coral of Cowes Kréta szigetének közelében merült el, fedélzetén a 74 éves tulajdonossal, Hugh Robertscel, akinek a kutyája túlélte a balesetet.

Sajtóértesülések szerint a Souda-öbölben szerencsétlenül járt hajó fedélzetén találták meg Roberts holttestét, amelyen a család kérésére boncolást végeztek.

A Coral of Cowes eredetileg Bamba III névre hallgatott, 1923-ban keresztelték át, 1926-ban és 1928-ban megnyerte a King’s Cupot, 2005-ben Fokvárosban komoly felújítást kapott, majd még egyet, Grenadában, az akkori tulajdonos, Richard Oswald megrendelésére. A 98 láb hosszú (30 méteres) szkúner a klasszikus flotta ismert és szeretett tagja volt, rendszeresen versenyzett Cowesban, valamint a karibi és a mediterrán térségben. Richard Oswald így idézte fel az eladás körülményeit: „Öt éve bíztam rá új kapitányára. Az a kapitány – skót és vérbeli úriember – volt Hugh Roberts, egykori tengerésztiszt és autóversenyző. A Royal Yacht Squadron kétszázadik születésnapjára rendezett regatta után jelent meg Cowesban, magának sodorta a cigarettát, és látszott rajta, hogy a szép és elegáns hajók szakértője. Az utóbbi években a fedélzeten él, kutyája társaságában, én pedig biztos, hogy iszom egy pazar whiskey-t az egészségére és a Coral of Cowes feltámadására.”

Mivel az utóbbi időben Robertsnek több személyes konfliktusa volt, családja idegenkezűséget gyanít az eset mögött, ezért a holttest boncolását kérték a hatóságoktól. Roberts kutyája, Friar Tuck a félig elsüllyedt hajótestbe kapaszkodva élte túl a balesetet, jelenleg egy menhelyen vár új gazdára.

(forrás: classicboat.co.uk, fotók: dailymail.co.uk; classicsailboats.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!