Hajóbörtön adócsalóknak

2017. április 26.
Címkék :

Másfél évvel ezelőtt egy panamai ügyvédi irodából 11,5 millió, a hetvenes évektől egészen 2015-ig született irat került napvilágra. A papírok adócsalók egész tömegére irányították a figyelmet, akiket a hagyományos helyett egy hajóbörtönben is őrizhetnének.

Bár az érintettek felelősségre vonása még mindig várat magára, ez nem gátolta meg az Ecole d’Architecture de Paris-Belleville három tervezőjét, Axel de Stampát, Sylvain Macaux-t, és Guillaume Devaux-t, hogy elképzeljék a letöltendő börtönbüntetésre ítélteknek helyet adó intézetet.

A 3300 embernek otthont adó úszó börtönt egy kiszolgált teherhajó átalakításával képzelték el, amelyre nyolc óriási panelt szerelnének. A háromszázötven méter hosszú, száz méter magas, papíralapú, de a terhelésnek és az elemeknek tartósan ellenálló cellarendszer minden eleme kilenc négyzetméteres lenne, helyet pedig Panamaváros partjaihoz közel, a Panama-csatorna déli bejáratánál kaphatna.

A hajón lenne egy sportközpont, egy víztisztító, néhány műhely, sőt a hagyományos fedélzetén termelődne meg a rabok által elfogyasztott zöldség és gyümölcs, ezáltal a hajó részben függetlenedhetne a szárazföldtől – írta a 24.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!