Hajóbalesetben elhunyt az MLB sztárja

2016. szeptember 25.
Címkék :

José_Fernández_on_April_12,_2016Hajóbalesetben életét vesztette José Fernández, a Miami Marlins profi baseballcsapat dobója. Mindössze 24 éves volt.

A csapat Atlanta Braves elleni vasárnapi mérkőzését természetesen törölték.

Rendőrségi jelentések szerint a játékos két barátjával vasárnap hajnalban szenvedett balesetet Miami partjainál. Feltehetően teljes sebességgel nekicsapódhattak egy hullámtörő gát szikláinak. Harminckét láb hosszú hajójukat 3 órakor találta meg a parti őrség felfordulva és fennakadva a  gát szikláin. Nem Fernández vezette a hajót. A három férfi közül egyet a vízben, kettőt a hajó alatt találtak meg, egyikük sem viselt mentőmellényt.

629baleset2 (1)

Az elsődleges vizsgálatok alapján vélhetőleg a nagy sebesség és a figyelmetlenség okozta tragédiájukat. Arra nem találtak bizonyítékot, hogy alkohol vagy valamilyen tiltott szer hatása alatt álltak volna az áldozatok.

José Fernández épp a múlt héten jelentette be, hogy barátnője gyermeket vár . Tavaly lett amerikai állampolgár, 2008-ban szökött át Kubából az Egyesült Államokba.

629

A profi baseball-ligába (MLB) a 2011-es játékosbörze (draft) első körének 14. kiválasztottjaként került. A jobbkezes kezdődobó 2013-ban mutatkozott be az MLB-ben, és rögtön remekelt, 28 mérkőzésén 12 győzelem és hat vereség került a statisztikájába, ennek eredményeként pedig megválasztották az év újoncának a Nemzeti Liga főcsoportban. Első évében és idén is szerepelhetett az All Star-mérkőzésen. Idén 16 győzelme és 8 veresége volt 29 mérkőzésén.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!