Hajdúszoboszlón már nagyon készülnek a szezonra

Hajdúszoboszlón új szabadtéri fürdővel várják a vendégeket. Az ezer fő befogadására alkalmas részlegen évente több mint 30 ezer látogatóra számítanak.

Hajdúszoboszlón tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken éves szinten 58 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztráltak, a belföldi vendégek pedig 39 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek el, mint egy évvel korábban.

A 2019-ben regisztrált 1,35 millió vendégéjszakával – amely a rendszerváltás óta a legmagasabb szám volt a településen – Hajdúszoboszló Budapest után a második helyet foglalta el a legnépszerűbb hazai települések között.

Az idei nyári szezonra a város több újdonsággal is készült. Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely eddig is közel 19 500 négyzetméteres vízfelülettel büszkélkedhetett, az idén még nagyobb lesz: június közepére elkészül az ország legújabb szabadtéri wellnessfürdője. A Prémium Zónában 2500 négyzetméteres vízfelület várja a látogatókat. Az ezer fő befogadására alkalmas részleg világkörüli utazásra hív: a Plitvicei-tavak inspirálta medencében vízesés, az Amazonas hangulatát felidéző részen galériákon elhelyezett jakuzzik, a Tahiti-medencében pedig vízibár is helyet kapott. Emellett lesz sodrófolyosós medence, pezsgőágy és gyerekmedence is.

A beruházás közel 3,5 milliárd forintból valósult meg, ebből a magyar állam másfél milliárddal támogatta a projektet, az új részlegen évente több mint 30 ezer látogatóra számítanak – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!