Ha tél, akkor Velencei-tó

2018. december 14.
Címkék :

A hideg téli hónapokban rendkívül vonzónak tűnik a bezárt, alaposan felfűtött lakás, de egy téli túrának csak nekivágni nehéz: közben és utána is érezni fogjuk megannyi előnyét.

A téli túrázásnak megannyi előnyét lehet kiemelni: nemcsak általános egészségi állapotunknak, azon belül is az immunrendszerünknek tehetünk vele jót, hanem a téli sötétség és hideg által alaposan megtépázott kedélyállapotunkat is helyrerázhatjuk, a téli túra ráadásul családi programnak sem utolsó.

Ráadásul egy behavazott, vagyis még a szokásosnál is puhább erdei talajon a gyaloglás sokkal kevésbé veszi igénybe a szervezetet, miközben a megszokottnál jobb minőségű levegőn, csendben és lélekemelő vizuális környezetben végezhetjük a testmozgást. Egy behavazott erdőn keresztülkanyargó túra után pedig a forró csokoládé vagy bor is sokkal jobban esik, mintha otthon fogyasztanánk.

Nyáron egyre népszerűbb a mind jobban és jobban felszerelt Velencei-tó, amelyet télen kevésbé juthat eszünkbe felkeresni, holott egyrészt maga a tó is vonzó lehet, hiszen ha befagy, és engedik, akkor első osztályú helyszíne lehet a korcsolyázásnak, másfelől a Velencei-hegység tizenöt barlangot és több tanösvényt is rejt.

Pákozd mellett ráadásképp különleges, „billegő” kőalakzatok, az úgynevezett ingókövek találhatóak, amelyek együttesét a magyar Stonehenge-ként is szokták említeni: behavazva vagy acélszürke égbolt előtt még inkább érvényesülhet tiszteletet parancsoló misztikája – írta a hazipatika.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!