Ha tél, akkor Balaton!

November 24-én már harmadik szezonját kezdi a műjégpálya Balatonlellén. Emellett lesz téli finomságokat kínáló hütte, korcsolya- és fakutyabérlés és számtalan különleges program is.

A sort december 1-jén egy igazi különlegesség, az Adventi Fesztivál nyitja. A Balatoni Kör által szervezett gasztropiknik sorozatába kapcsolódik a december elsején és másodikán megrendezendő, amely a téli Balaton egyik legnagyobb és legizgalmasabb rendezvényének ígérkezik.

A szervezők több hagyományos rendezvényt olvasztottak össze, a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásárt, a II. Balatoni Adventi GasztroPikniket, és III. Mikulás Regatta vitorlásversenyt. Jelen lesz a Balaton-part 10 meghatározó étterme, 12 borászat, 2 cukrászda és egy pálinkafőzde. Lesz műjégpálya a Balaton-parton, egész nap élő zene, meglepetésfellépővel, gyermekjátékok és kézművessarok, vasárnap pedig érkezik a Mikulás, és minden gyereknek ajándékot hoz.

Balatonlellén ötödik éve dolgoznak azért, hogy a Balaton egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció legyen. Törekvésük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több Balaton-parti település ismeri fel a téli magyar tengerben rejlő lehetőségeket.

Az idei téli szezon alatt számos helyen találkozhatunk gasztroeseményekkel. November végén Balatonfüreden a Füred Gasztro várja a látogatókat, majd folytatódik a Gasztro Piknik Sorozat: december 1-jén Balatonlellén, december 8-án Badacsonyban kóstolhatjuk meg a Balaton ízeit – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!