Ha nyár, akkor Balaton

A belföldi turizmus további bővülését vetíti előre a Szállás.hu nem reprezentatív kutatása. Idehaza a Balatont és a kevésbé ismert hazai tavak környékét keressük fel, a külföldi úti célok közül Horvátország, Olaszország és Görögország a favorit.


Minden harmadik magyar külföldön és belföldön is vakációzik majd a Szállás.hu felmérése szerint, így a hazai turizmus további bővülését jósolják a főszezonra. Jóval kevesebben vannak azok, akik kizárólag külföldön nyaralnak (6 százalék), viszont akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem utaznak el (5 százalék).


A belföldi nyaralást választók indítékai között az anyagi okok (43 százalék) szerepelnek az élen. Sokan azzal indokolták a választásukat, hogy itthon jobban szeretnek pihenni, mint külföldön, akad olyan is, aki fél a repüléstől és a hosszú autózástól, valakinek pedig nincs társasága. A terrorizmustól való félelmét csak három százalék jelezte, ugyanakkor ötből négyen szívesebben utaznak olyan országba, ahol nincs vagy nagyon alacsony a terrorfenyegetettség. A felmérés eredményeként a többség még mindig Egyiptomot és Törökországot zárja ki az úti célok közül, de az Egyesült Államok és Franciaország is sokak által tiltólistán szerepel. Akik vízpartra vágynak, legszívesebben a Balatonra (52 százalék) utaznak

Bátran tervezünk nyaralást horvát szomszédainkhoz, a válaszadók 33 százaléka megfordul az idén a horvát tengerparton. A ranglista szerint Olaszország (15 százalék), Görögország (14), Ausztria (13) és Spanyolország (7) számíthat nagyobb arányban magyar vendégre. Az Európán kívüli helyek közül népszerű még Kína, Kuvait és Dubaj – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!