Ha húsvét, akkor wellness

Megtelnek a wellness-szállodák a négynapos húsvéti hosszú hétvégén a Szállás.hu foglalási adatai szerint. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére, míg a tavalyi húsvéthoz képest csaknem a duplájára nő a forgalom.


Átlagosan 53 ezer forintot költünk foglalásonként, amelyek hossza jellemzően 2 éjszaka. Minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendezik, ezek átlagértéke 78 ezer forint. A legkedveltebb szállástípusok az apartmanok (25 százalék), a vendégházak (23) és a panziók (17), a kikapcsolódásra vágyók kétharmada ezek valamelyikében foglalt szállást. A hosszú hétvége nemcsak a pároknak kedvez, családok és baráti társaságok is útnak indulnak. Foglalásonként az átlagos létszám 3,4 fő.


Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legkeresettebb úti cél a vendégek körében, de Budapesten, Siófokon és Szegeden is sokan töltik majd a húsvétot. A legnépszerűbb belföldi települések tízes listáján Nyíregyháza, Pécs, Hévíz és Miskolctapolca is szerepel. Megyéink közül Heves (13 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (11) és Veszprém (8) a nyertes, ezek hárman részesülnek a legnagyobb arányban a forgalomból.

A legtöbb turistát vonzó program, látnivaló a Hollókői Húsvéti Fesztivál, az egri vár és a Nyíregyházi Állatpark, de sokan felkeresik a Festetics-kastélyt, a Fátyol-vízesést és a visegrádi fellegvárat is – olvasható a Szállás.hu közleményében.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!