Gyermekeink védelmében: póló, ami megakadályozza az elmerülést

Egy francia startupcég olyan UV-sugárzás elleni pólót dobott piacra gyermekek számára, amely vízbe esés esetén automatikusan mentőmellénnyé alakul.

A Floatee nevű, UV-álló pólót fejlesztő vállalat úgy tervezte meg a ruhadarabot, hogy a kisgyermekek számára megfelelő és fontos biztonsági eszköz legyen. Philippe Rouvier és Thibaut Choulet egy olyan pólót akart létrehozni, amely a szárazföldön normális megjelenésű, de vízbe merülés esetén azonnal felfújódik. A terméket a gyermekek fulladás elleni védelmének hiányzó láncszemként aposztrofálják, kifejezetten tizennyolc hónapos és hatéves kor közöttiek számára tervezték, akik különösen veszélyeztetettek, mivel tudnak mozogni, de még nem tudnak úszni.

A legtöbb fiatalkori fulladásos baleset felnőtt felügyelete mellett történik, amikor a gyermeknek nem szabadna vízbe mennie. A statisztikák szerint ugyanis a fulladásos esetek többségében volt jelen felnőtt, méghozzá 20 méteren belül.

A póló célja, hogy áthidalja az éberség pillanatnyi kihagyása okozta lehetőséget, és megnyugvást nyújtson a szülőknek. Elmerülés esetén a póló belsejében lévő légkamrák kevesebb mint három másodperc alatt felfúvódnak, és így a ruhadarab távol tartja a gyermek legutait a víztől – függetlenül a zuhanási pozíciótól, és még akkor is, ha az illető eszméletlen.

A póló előzetes értékesítése olyan jól sikerült, hogy a termék gyártásba viteléhez szükséges adománygyűjtési célt 2022 decemberében sikerült elérni.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: Floatee)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!