Gyenge széllel kezdett a Gyapjas testvérpár

Gyapjas Balázs és Zsombor 8. és 11. hellyel kezdett a 470 junior-világbajnokságon Japánban. A pályán az első két futamon a szokatlan körülmények alaposan próbára tették a résztvevőket.

Az Enoshima-öböl – a 2020-as olimpia majdani helyszíne – teljesen más arcát mutatta, mint a világbajnokságot megelőző héten a japán bajnokság idején. Gyenge szél akkor is fújt, de most teljesen másképp, ütemtelenül forgott és hagyott ki, és másmilyen volt az áramlás is. A győztesek is elmondták, milyen nehéz volt megérteni ezt a szelet, egyáltalán előre látni bármilyen közeledő változást a vízen.

A nap a franciáké volt, hiszen mind a női, mind a férfi mezőnyben mindkét futamot francia egységek nyerték, ám összetettben az olasz Giacomo Ferrari, Giulia Calabró kettős áll négy ponttal. Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a tizedik helyen áll 19 pontot gyűjtve.

A junior világbajnokság a tervek szerint 10 futamos lesz, napi két futammal, majd szeptember 2-án Medal Race-szel és utolsó futammal az Éremfutamba be nem jutott csapatoknak.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!