Gyenge szél, remek hangulat, jó versenyek

Nagyjából így lehetne a legrövidebben összefoglalni a Fa magyar szörfbajnokság második fordulójának eseményeit, a Közép-európai kupa versenye is volt, így öt ország nyolcvan versenyzője vett részt rajta.

A népes mezőny miatt még akkor is elképesztően szoros párharcokat és látványos csatákat láthattunk, ha alapvetően gyenge szélben zajlottak a futamok. A magyar versenyzők mellett szólt a helyismeret, a külföldiek mellett viszont a nemzetközi rutin, és ez nagyjából ki is egyenlítette az erőviszonyokat.

A fiatalok, vagyis a Bic Techno mezőnyéből kiemelkedett Pálinkás Tamás, aki gyakorlatilag az egész osztályt uralta – a három futam közül egyen sem talált legyőzőre. Az olimpiai osztályokban is magyar versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára: a hölgyeknél immár kettőből két bajnoki győzelemnél tart olimpikonunk, Cholnoky Sára, míg a férfi mezőnyben Sánta Bence, az ifjúsági korosztályban pedig Szlávi Roland ünnepelhetett. A hetedik olimpiájára készülő Gádorfalvi Áron részt vett ugyan a versenyen, de egyelőre csak visszafogottan szörfözött, ugyanis vállműtéte után lábadozik, az orvosok pedig óvatosságra intették.

Raceboard osztályban a szlovénok olimpikonja, Patrik Pollak győzedelmeskedett. Most először tartották együtt a szörf és a SUP országos bajnokság futamát – utóbbiban, a hazánkban is egyre népszerűbb Stand Up Paddle osztályban harminc induló állt rajthoz.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!