Gyapjasék az elsők, Érdi Mári a második helyen áll a világkupán

Magyar nap volt szerdán Marseille-ben a világkupadöntőn: Érdi Mári is megnyert egy futamot, a Gyapjas testvérek pedig a mezőny élére álltak.

Egymást követő napon nyert futamot a Gyapjas testvérpár, illetve Érdi Mári. Szerdán a női Laser Radial mezőnyében született magyar győzelem, Érdi Mári a negyedik futamot nyerte meg, előtte pedig a 3. helyen ért célba, így összetettben a keddi 11. helyről feljött a másodikra. Az előtte lévő belga Plasschaerttől egy ponttal marad el, míg a mögötte álló brit Youngot nyolccal előzi.

„Ma is ugyanaz az irány volt, mint kedden, kicsit gyengébb. A rajtjaim nem voltak annyira jók, ezen szerdára sikerült javítanom és jó döntéseket hoznom krajcban és hátszélben is. A sebességem is nagyon jó volt” – világította meg Mári a siker hátterét.

A férfi 470-esben Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a mezőny élére állt a szerdai futamok után. A második versenynapon ugyanis egy 4. és egy 2. helyezést értek el, így egyetlen pont előnnyel átvették a vezetést az addig élen álló spanyol Xammar–Rodriguez kettőstől. A harmadik helyen négy futam után az ausztrál Belcher–Ryan egység áll Gyapjaséktól 7 ponttal elmaradva.

„A rajtjaink mindkétszer jól sikerültek, így a futam elejétől szabadok voltunk, és tisztán tudtunk vitorlázni. Tanulva a keddi hibánkból a krajc második felében próbáltunk egy oldalt választani és onnan felérni a mezőny elejével. Mivel a sebességünk kicsit jobb volt az átlagnál, könnyen tudtunk elöl játszani a szélfordulókkal” – foglalta össze az izgalmas versenynapot Gyapjas Balázs.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!