Gyapjasék 15. helyen futottak be az Eb-n

A hat futammal zárult a San Remó-i felnőtt 470-es Európa-bajnokságon a Gyapjas testvérek a 15. helyen végeztek.

A döntő utolsó napján, hétfőn a túl erős, 40 csomós szél miatt nem volt futam a San Remóban a felnőtt 470-es Európa-bajnokságon, így hat futammal fejeződött be a kontinensbajnokság. Szombaton a döntőben megrendezett két futam is erős szélben zajlott, az egyik reggel, majd hosszas parti várakozás után este hatkor ment el a másik rajt. Sokan borultak, 10 árbóc eltört, helyenként kaotikus helyzet alakult ki.


A magyar hajó a nyílt versenyt a 20., az Európa-bajnokságot a 15. helyen fejezte be. Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor legjobb futameredménye az első napon elért 5. pozíció volt, emellett az utolsó selejtező futamban mentek a 10-en belül, akkor a 9. helyen értek célba. „Ez a 15. hely elfogadható eredmény, persze jó lett volna pár hellyel előrébb végezni, de azzal nem nagyon lehet mit csinálni, hogy nincsenek futamok” – mondta Gyapjas Balázs a versenyről.

Erős szélben kifejezetten sokat javult a sebességük, Gyapjas Balázs szerint San Remóra sikerült olyan árbóc-vitorla kombinációt találni, amivel nagy szélben is viszonylag gyorsak és gyengében sem veszítenek sokat. A testvérpár következő megmérettetése a világkupadöntő lesz május 26-án, Marseille-ben – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!