Görögország ősszel is vár

2016. október 25.
Címkék :

GREdestinationsforfall_03_youtubecom_658Rövidülnek a nappalok, szürkék és csípősek a hajnalok, hidegek az éjszakák, de azért van néhány hely a világban, ahol még tartja magát a nyár. Ráadásul némelyikért nem is kell túl messzire utazni, ha napfürdőzésre vágyunk.

Görögország azért kiváló célpont ősszel, mert a nyári kánikulánál lényegesen jobban viselhető hőmérséklet lehetővé teszi, hogy egész nap sétáljunk a történelmi emlékhelyek, festői tájak és tengerparti strandok között. Közben pedig megkóstolhatjuk a helyi ízeket úgy, hogy kényelmesen beférünk az éttermekbe, kávézókba.

p1060177

Kréta
Októberben is minimum húsz fok vár, ami novemberben kezd kissé csökkenni, úgyhogy akkor már kissé „kockázatos” az utazás, de ha bírjuk az ilyesmit, kifejezetten jólesik. A sziget egyik legnépszerűbb része Hánia, ilyentájt még nincs tömeg, úgyhogy nyugodtan körbe lehet járni a velencei kikötőt és gyönyörködhetünk a napnyugtában.

GREdestinationsforfall_01_filoxenocom_658

Rodosz
Egész évben vonzó úti cél, óvárosa, amely világörökségi helyszín, „időgépként” működik: utcáit róva a középkorban érezhetjük magunkat. A bóklászáshoz kiváló körülményeket teremt a klíma. Lindosz szintén megér egy kört, ahol szamárháton lehet felkaptatni az Akropoliszra a kilátásért.

GREdestinationsforfall_02_famouswonderscom_658

Szimi
Ide csak hajóval lehet eljutni, ám Rodoszról könnyen elérhető, ráadásul bérelt vitorlás birtokában még csak a kompot sem kell megvárni. Nyáron elviselhetetlen a forróság, mégis valamiért akkor vannak sokan, ősszel viszont ideális körülmények között lehet megtekinteni a látnivalókat. Érdemes megnézni a Toli-öblöt, igaz, amennyiben a part felől érkezünk, kicsivel nehezebb odajutni, mint más strandokra – cserébe béke és autentikus étterem vár.

GREdestinationsforfall_03_youtubecom_658

Athén
Görögország fővárosa tele van történelmi emlékhelyekkel és régészeti ásatásokkal, úgyhogy bátran szánjunk rá legalább két egész napot, vagy a hajós nyaralás előtt-után akár többet is.

GREdestinationsforfall_04_expediaca_658

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!