Görögország már várja a nyaralókat

A görög turisztikai szezon június 15-én kezdődik. Az egész évben nyitva tartó szállodák június elsejétől fogadhatnak vendéget, a szezonálisan üzemelő egységek pedig június 15-től.

A nemzetközi légi járatok szintén június 15-től érkezhetnek az országba, elsőként az athéni repülőtérre. Július elsejétől pedig az összes görög repülőtér fogadja majd a járatokat.

Az országba érkező látogatóknak fel kell készülniük arra, hogy közülük néhányat véletlenszerűen kiválasztva tesztelni fognak. Viszont nem kell negatív koronavírustesztet bemutatniuk a Görögországba érkező turistáknak, és karantén sem vár rájuk.

A görög kormány a közlekedési jegyek áfakulcsát a következő öt hónapra 24-ről 13 százalékra csökkentik. Ezzel azt akarják elérni, hogy az érkező turisták minél többet tudjanak más szolgáltatásokra költeni.

A csomagtúrák áfakulcsát is csökkentik, és a belföldi turizmus élénkítésére is programot indítanak. Alacsonyabb lesz a kávé, a nem alkoholos italok és a szabadtéri mozik jegyének áfakulcsa is – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!