Görög versenyen indultak a magyar optimistesek

2019. december 16.
Címkék :

Athén mellett kitűnő körülmények között – 18 fokos víz és 18 fokos levegő –vitorlázott a Spartacus két BYC-es versenyzővel kiegészült optimistes csapata. Héder Benedek végzett a legelőkelőbb, az ötödik helyen.

A Pireusz Vitorlás Klubban rendezett versenyen a helyszínen edzőtáborozó 7 földvári versenyző állt rajthoz a 80 ifi és mintegy 100 serdülő között. A verseny első napján, szombaton nem volt futam a gyenge, 3-5 csomós, változó irányú délnyugati szélben. A Török Péter vezette csapat az elmaradt futamok helyett edzett, más csapatokkal futamokat vitorlázott.

A verseny másnapján, vasárnap 4 futamot rendeztek a nagyon pörgős északnyugati szélben kitűzött parthoz közeli pályán, és Borda Levente nyerte az utolsó futamot, aki végeredményben az 5. lett 22 ponttal. A 2–6. helyen 18-22 ponttal álltak a versenyzők, nagyon szoros volt a verseny. Héder Benedek ment egy 3. helyet, amivel a 20. lett. A Balatonfüredi Yacht Club versenyzője, Lackó Sára legjobbja egy 10. hely volt, összesítésben 27. lett. Jandl Rómeó, Tenke Botond, Kovács Herbert és a szintén BYC-es Fehér Szonja számára a gyakorlás volt az elsődleges eredmény – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!