Gondban lehetnek a motorcsónak-tulajdonosok

2016. október 27.
Címkék :

Hardy_36Megadóztatja a luxusmotorcsónakok tulajdonosait Budapest III. kerületének önkormányzata január 1-jétől, az intézkedéstől ötmillió forintos bevételt várnak.

Az önkormányzat közleménye szerint a természetvédelmi, turisztikai és evezős egyesületek „kedvezményezésének szempontjai alapján” vetik ki a települési adót a motoros vízi járművekre. Az adó alanya az a természetes személy, aki a negyedév első napján a motorcsónak tulajdonosa.

boat-and-motor

Az a jármű esik adókötelezettség alá, amelynek hajtómotor-teljesítménye meghaladja a 10 kilowattot, és amelyet tartósan vagy időszakosan a III. kerület közigazgatási határain belül tárolnak. Az adó mértékét sávosan, a kilowattban kifejezett teljesítmény szerint differenciáltan határozták meg.

1-Bayliner

Ötvenszázalékos kedvezmény illeti meg a hidrogén tüzelőanyag-cellás üzemű, valamint a tíz évnél idősebb motorcsónakok tulajdonosait, a rendvédelmi és mentési célú járművek tulajdonosai pedig mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól.

Motorboat_at_Kankaria_lake

A tájékoztatás szerint a motoros vízi járműveket terhelő települési adó nyomán hozzávetőlegesen ötmillió forint adónövekmény jelentkezhet a kerület költségvetésében. A javaslatot a képviselő-testület második fordulóban tárgyalta és fogadta el, az új rendelet január 1-jén lép hatályba – írta az mti.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!