Gazdag programkínálat a Nemzeti Regattán

Egy hét múlva itt a Nemzeti Regatta, Magyarország településeinek vitorlásfesztiválja. A Balatoni Hajózási Zrt. és szervezőtársai az idén is 50 települést látnak vendégül június 1–2-án Siófokon, ahová 16 megyéből érkeznek majd a csapatok.

A benevezett 50 magyarországi település csapata több versenyszámban is összemérheti tudását. Lesz vitorlás-, illetve 25 település részvételével sárkányhajóverseny, amelyet a Sió csatornán rendeznek. A versenyeket nézőhajóról, a partról, sőt óriáskivetítőről is nyomon lehet majd követni.

Az idei vitorlásverseny résztvevői között a nevezések alapján találunk ismert orvosokat, sportolókat, borászokat, művészeket. Komárom csapatát híres színművész és filmrendező is erősíti majd, Miskolc csapatában pedig egy válogatott vízilabdázó versenyez. Pécs hajójában ott lesz a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, Zamárdi csapatának képviseletében jelen lesz egy olimpiai és világbajnok kajakozó, Zirc csapatát pedig egy magyar válogatott kézilabdázó erősíti.

A vízen zajló izgalmas versenyszámokhoz társul a főzőverseny a Települési Ízek Utcájában, amelyre különleges ételekkel készülnek a csapatok. Baja Délvidéki sültes saroglyát készít, de kóstolhatunk majd a Balatonkenesei Lecsófesztivál ízelítőjéből is. Budapest X. kerületének csapata zureklevest főz, a XVIII. kerületi csapata a lőrinczi marhaszegy füstben, valamint a Pestimrei Joe páros kézműves kolbásznevű étellel nevezett. Miskolc is különleges ételekkel készül, úgy, mint a nyári ködben megbújó bükki szarvas az erdő kincseivel, ezenkívül Gyöngyös elhozza a mátrai bivalyburgert és megkóstolhatjuk a Csopak által kreált házi hagymás cipóban sült csülköt, zöldfűszeres dresszinggel. Ezeket és még megannyi további jellegzetes ételt szakértő zsűri véleményez majd, de a nagyközönség részéről is lehetőség lesz a kóstolására.


A nagyszínpadon fellépnek táncosok, zenészek, énekesek, lesz operett és musical, néptáncműsor, akrobatikus táncbemutató, fellép Csík János és a Mezzo, a Tihanyi Asszonykórus, valamint Vastag Tamás. Szombaton Vastag Csabával és az Irigy Hónaljmiriggyel találkozhat a nagyérdemű, vasárnap pedig Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenél a Siófokra látogatóknak.


A családias hangulatú rendezvényen a kicsiknek is készülnek a szervezők, akik rengeteg gyerekprogrammal várják az idelátogatókat. Lesz ugrálóvár, kézművessarok és népi játékok, tűzoltóautó, Playmobil játszósarok, körhinta, valamint a Vodafone jóvoltából egy különleges és hatalmas kamion, a Vodafone FutureTruck, amely interaktív virtuális kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!