Gazdag programkínálat a Budapest Boat Show-n

Ahogy közeledik, úgy esik egyre több szó a Budapest Boat Show-ról, az ország legnagyobb szárazföldi kikötőjéről. A részletek megjelenésével párhuzamosan pedig egyre vonzóbb és vonzóbb is lesz a kiállítás. De hát ez nem újdonság, hiszen mindig is így volt az elmúlt 28 évben.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont az idén két rendezvénynek ad otthont egyszerre, ugyanis a Budapest Boat Show új-régi társrendezvénye az Utazás kiállítás lesz február 21–24. között. Itt az aktív hétvége jelszó alatt hazai és külföldi régiók, utazási irodák, tengerparti országok, hajós utazások és számos egyéb látnivaló mutatkozik be az A pavilonban.


Vele szemben, a megszokott helyén, a tágas G pavilonban mutatkoznak be a hajómárkák és hazai hajóforgalmazók, amelyek az elmúlt években folyamatosan egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a megjelenésre, ennek következtében szebb standok és több, nagyobb hajók várják a közönséget. A G pavilonban szinte csak hajót bemutató kiállítók kaptak helyet, akik tavaly év végére gyakorlatilag meg is töltötték a teljes pavilont, amire évek óta nem volt példa. A G pavilon mellett az F lesz az otthona a vízi sportoknak, ruházatoknak és hajósfelszereléseknek, -szolgáltatásoknak. Itt kap helyet a Programsziget és a Bemutatómedence is, amelyben számos program zajlik majd, a vízi mentők bemutatóitól kezdve az SUP jógashow-ig, de vízre kerülnek egy- és többtestű hajók is a legkisebb látogatók nagy örömére.


A Budapest Boat Show színes programkínálattal is készül, kezdve a kiállítás díszvendégével, a Fertő tóval, amely legújabb fejlesztési terveit, versenyeit, utánpótlás-nevelési programjait ismerteti és természetesen magával hozza a helyi vitorlásélet hangulatát is. Emellett a megszokott módon a Generali Kikötő Színpadon egymást váltják majd az érdekes beszélgetések, bemutatók és versenybeszámolók a hazai hajózás krémjével. Szintén a programokat erősíti az amatőr hajóépítők csapata, akik a kiállítás nyitó napján kezdik el építeni kis lélekvesztőjüket, amelyen négy napig dolgoznak, hogy vasárnap teljes pompájában mutathassák be a nagyérdeműnek. A programokból nem marad ki a kiállítás autóspartnere sem, az Audi, amely tesztvezetéssel készül, ahol az A1, a Q3 és a Q8 modell kormányát lehet megragadni.


Az idei kiállításra több mint 110 vitorlás, motoros és elektromos hajót jelentettek be a cégek, amelyek között a teljesen új modellektől kezdve a friss, hazai fejlesztéseken át több hajópremier és itthon először bemutatkozó márka is helyet kap. Ne feledkezzünk meg az Újdonság Pályázatról sem, amelynek eredményei hamarosan napvilágot látnak, hisz az itt helyezést elérő innovációk a színpadon is bemutatkoznak.


Az eseményre online jegyet a Budapest Boat Show honlapján lehet váltani, míg a helyszínen kizárólag érintéses bankkártyával vagy HelloPay kártyával lehet ezt megtenni. Bővebb információkért a jegyvásárlásról, a programokról vagy a készpénzmentes rendszerről, látogasson el a www.boatshow.hu weboldalra. A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, fő támogatója a Generali Biztosító Zrt., szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autóspartnere pedig az Audi.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!