Gasztrofesztivállal csábít Balatonfüred

A balatonfüredi Gastro fesztivál látogatói Balaton-környéki éttermek és borászatok kínálatából válogathatnak november második hétvégéjén, amikor a Szent-Márton napi libahagyomány megidézése mellett színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Az eseményen tizenöt borászat és étterem kínálja különlegességeit november 9-én és 10-én. A libából és libabelsőségből készült ételek mellé a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlott borokat, a Szent Márton-nap hagyományához kapcsolódva elsősorban újborokat.

A fesztivál séfjei látványkonyhán mutatják be a liba felhasználásának sokszínűségét, hogy népszerűsítsék a 2012 óta hungarikumnak számító alapanyagot, miközben a Vitorlás tér nagyszínpadán egymást váltják a hazai és nemzetközi zenei produkciók.

Fellép majd mások mellett Hangácsi Márton, Charlie Winston brit muzsikus, a Gabin nevű olasz nu-jazz formáció, valamint Spanyolországból a Che Sudaka. Vasárnap a veszprémi Kabóca Bábszínház produkcióját láthatják az érdeklődők, zárásként pedig a Random Trip ad koncertet – írta az MTI.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!