Garda Super G-t nyert az Extreme Sailing Team

2016. szeptember 6.
Címkék :

garda-super-g-szaguldas-extreme-sailing-team-hungary-extreme40A balatonfüredi Extreme Sailing Team nyerte az idei Super G versenyt, ezzel a csapat megszerezte első nemzetközi győzelmét.

Reggel korai edzéssel kezdtünk, még az északi friss szélben. Ekkor hajózik itt mindenki, és volt is szerencsénk edzőpartnerekhez. Melges 32, M32 egy csomó kite ismét örülten szelete a hullámokat, ahogy mi is. Rövid, de szörnyű kajaszünetet követően a leállásban levontáztunk a rajtvonalra. A konyha nem volt nyitva, és mivel 13 órára írták ki a rajtot, az északi szél már nem fújt, a déli pedig még nem érkezett meg.

garda-super-g-extreme-sailing-team-hungary-extreme40
Ennek szellemében roppant gyenge déliben vágott neki a mezőny a Super G névre keresztelt regattának. A rajtvonalon rábukkantunk még két Extreme 40 katamaránra, egy Flaar 18-ra és az egyik M32 katamaránra. Emellett a helyi liberakirály, a Clandesteam is ott tolongott az elejében. A rajt Bogliaco mellett volt. A kezdeti kibontakozás sem volt mondható tökéletesnek, de egy hosszabb túraversenyen, főleg idegen helyen, nem kockáztat az ember fia, és így voltak ezzel hazánk legényei is.

garda-super-g-landscape-szaguldas-extreme-sailing-team-hungary-extreme40
Ám az egyre gyengülő szélben megjött a bátorságuk, és közeledve a túlparton található Torri melletti jelhez, felhúzták a Quantum csapásmérőt. Csak annyit mondok – hatott. Párat takkoltak vele, és át is vették a vezetést. Amíg a Clandesteam vissza nem vette egy kis időre, amíg megkerülte az első jelet.

garda-super-g-mountain-szaguldas-extreme-sailing-team-hungary-extreme40
A második jel egy gyönyörű túlparti városka mellett volt. Brenzone főterén plakátokkal és hangosítással várták a versenyzőket, és ide már az Extreme Sailing Team érkezett elsőnek.

garda-super-g-sun-extreme-sailing-team-hungary
A srácok annyira megcsúsztak az üldözők elöl, hogy már Gargano felé vágtattak, amikor a helyi menőkkel összefújta őket a szél. Gargano főtere előtti jelet is vették az első helyen, majd az igen komoly előny birtokában Bogliaco nevezetes célvonalán be is futottak, megszerezve ezzel katamarános életük első nemzetközi győzelmét.

garda-super-g-szaguldas-extreme-sailing-team-hungary-extreme40
A második helyen a Clandesteam lépte át a regatta végét jelző képzeletbeli tengelyt, míg a két másik Extreme 40 katamarán csak mögötte ért be.

Rozsda

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!