Futamot nyertek a Gyapjas testvérek

Megnyerte a 3. selejtezőfutamot szerdán Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor az olaszországi Braccianóban zajló junior 470-es világbajnokságon.

A várakozásoknak megfelelően gyenge szeles nappal folytatódott a vébé, az előző napihoz hasonlóan hosszas halasztás után 8-9 csomós szélben indított második futamban Gyapjasék a 17. helyen futottak célba, amivel jó néhány hellyel visszaestek a kedd esti 9-10. pozícióhoz képest.

A következő, 3. futamban azonban az első helyen végeztek, így az összetett listán a 6. helyre ugrottak. Egyszerűnek hangzik, de nagyon küzdelmes volt a megnyert futam is. Nem rajt-cél győzelmet arattak, keményen meg kellett dolgozni minden pozícióért, nagyon szoros volt a futam az elejétől a végéig.

A mezőny nagyon szoros, de már most azok vannak elöl, akiket előzetesen is esélyesnek vártak: a francia címvédő Machetti–Dantés kettős vezet, az aarhusi kvótaszerző felnőtt-világbajnokságon az éremfutamot megnyerő és tokiói kvótát is szerző olasz Ferrari–Calabró hajó pedig holtversenyben a harmadik.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!