Futamgyőzelemmel ötödikek lettek Gyapjasék

2019. február 4.
Címkék :

Az utolsó futamot megnyerve, a medal race-ben a 9. helyen végezve az összetett 5. helyén zárták a Gyapjas testvérek a miami világkupa-fordulót.


Végig az első tízben tartózkodva pompás eredményt ért el Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a floridai Miamiban a 2019-es világkupa-sorozat második állomásán: futamot nyerve, az éremfutamban a 9. helyen végezve az összetett listán az ötödik helyen zártak. Egyszer estek a 9. helyre, ettől eltekintve az egész hét során a 4–6. helyen álltak a napok végén. Nagyon kiegyensúlyozottan versenyeztek, nekik volt a második legkisebb szórásuk nemcsak medal race résztvevői között, de a teljes mezőnyben. A kieső futamon kívül az 1–13. tartományban közlekedtek, ennél szűkebb intervallumban csak a verseny győztese, a spanyol Xammar–Rodriguez kettős ment.

A medal race 8,5 csomó körüli inkább déli, mint délkeleti szélben indult és később csak gyengült az amúgy is legfeljebb dekken ülős szél. Gyapjasék a rajtvonal inkább lee oldalán rajtoltak, majd inkább középen jöttek fel az első bójához, amit aztán a 8. helyen kerültek. Az első krajc során jellemzően a 6-7. helyen cirkáltak. A hátszélben tartották a nyolcadik helyüket, ahogy szinte az egész futamban is. A második krajcban kissé elszakadtak a konzervatív stratégiától, radikálisan vállalták a jobb oldalt, de érdemben nem változott a helyzetük a kockázatosabb menet nyomán sem. A második hátszél második felében vesztettek még egy pozíciót, így a célban a 9. helyen írták fel őket.


Az éremfutam előtt a magyar egységnek valós esélye volt a dobogóra lépni, hiszen az előttük, a harmadik helyen álló japán Ichino–Hasegawa kettős egyetlen ponttal előzte őket, míg mögöttük az olasz Ferrari–Calabrò páros 13-mal tartózkodott. A Gyapjasék mögött 15 ponttal álló amerikai McNay–Hughes kettős viszont meg tudta nyerni az éremfutamot, így egyetlen pont előnnyel eléjük tudott csúszni a 4. helyre. A versenyt a medal race előtt is vezető spanyol Xammark–Rodriguez hajó nyerte a svéd Dahlberg–Bergström páros előtt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!