Freeboat E-GO+ – Vízibicikli újragondolva

2020. január 28.
Címkék :

A független magyar fejlesztőcég három éve alakult, és elsősorban elektromos hajtásra optimalizált, stabil és könnyű hajókat terveznek. A cél, hogy Európa belvizeire kínáljanak megbízható, kényelmes, biztonságos, jogosítvány nélkül vezethető csónakokat.

A teljesen saját ötletek alapján épített katamaránok megvalósításában Víg Márton hajótervező segített, míg a dizájn Gőgös Károly és Peredi Zoltán ipari formatervezők munkáját dicséri. A hajótest kézi laminálással, egyedi szerszámokkal készül és 20 mm-es méhsejt panel adja a dekk merevségét.

A legkisebb, családi és strandkatamarán önsúlya mindössze 160 kg, így – a beépített fogantyúk segítségével – négy ember könnyedén vízre teheti. A hajótest elejében 2×80 literes vízhatlan tárolókat alakítottak ki, emellett itt kapott helyet az akkumulátor és ide lehet elrejteni a kötelező felszerelést is.

Legfeljebb 300 kg terhelés mellett 4 fő szállítható, így az ergonomikus ülések és a napozóágy 2+2 embernek kínál kényelmes pihenőhelyet. Opcionálisan napfénytető, vízálló rádió és csúszda rendelhető. A napfénytető lecsukott állapotban belesimul a hajótestbe, így nem marad kint olyan rész, amiben meg lehet botlani. A dekk integrált, szabadon választható színű csúszásgátló felületet kapott.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!