Frauscher 650 Alassio – Luxushajó tavi kiránduláshoz

Van, hogy az ember nem vágyik másra, csak egy pohár borral a kezében a tó közepén gyönyörködni a naplementében. Ebben tökéletes társa lehet a Frauscher osztrák hajógyár legtöbbet eladott modellje, a 650 Alassio.

A hajó kívülről sem mondható átlagosnak, sőt talán az egyik legszebb „ékszer” a Frauscher palettáján. Az orr teljes tíkfa borítást kapott, ügyesen ötvözve a klasszikus és a modern stílust, ami igazán egyedivé teszi a hajót. A fürdőplatform is elegáns tíkborítást kapott, amihez a rejtett, rozsdamentes acélból készült teleszkópos létra alapfelszerelés. A hajó tatján egy háromszemélyes napozóágyat találunk, ami a hölgyek kedvenc pihenőhelye lehet.

A kokpitban további négy-öt ember fér el kényelmesen. A szabadon forgatható első ülések praktikusak, amikor a hajó éppen nem menetben van, mert a teret kedvünk szerint alakíthatjuk. Az összes Frauscher hajón több tíz kárpitszín közül lehet választani, így egészen egyedi hajót tudunk konfigurálni. A Frauscher egyik legötletesebb találmánya, a rejtett biminitop, ami ha nincs használatban, nem zavarja az összképet, mégis két másodperc alatt felállítható.

A kormány körül található vezérlőpanelről érhetünk el minden fontos funkciót: a médiarendszert, a világítást, szivattyút és az ECO-mód-kapcsolót. LCD-kijelzőn tudjuk követni a hajó akkumulátorának állapotát, itt láthatjuk, hogy mennyit fogyasztunk jelenleg, illetve hogy az adott fogyasztással mennyit tudunk még haladni. Mindezek egy teljes karbonberakású műszerfallapon vannak elhelyezve. Mint minden Frascuher modellnek, az Alassiónak is elegáns és sportos, bőrmarkolatú, logóval ellátott kormánya van.

A hajó orrában található a legnagyobb tárolórekesz, itt akár több bőröndöt, táskát, az italokat és a kötelező felszerelést is kényelmesen el lehet helyezni. A felhajtható padok alatt, a süllyesztett középső tárolóban és az oldalrekeszekben is bőven találunk még helyet. Az italok hidegen tartásáról pedig egy beépített hűtő gondoskodik.

A Frauscher az elektromos motorok széles palettáját kínálja, az Alassiót 4,3, 11 és 60 kW-os motorral lehet rendelni. A hajóvezetői engedély nélküli vízszerető embereknek a csak ólomsavas akkumulátorral rendelhető 4,3 kW-os verziót ajánlja a gyár. Ezzel a teljesítménnyel a tó közepén horgonyozva élvezhetjük az egész napos strandolást. A modell végsebesség 8-10 km/h. A 11 kW-os motor már lítiumakkumulátorral érkezik, amihez LCD-kijelzőt és felügyeleti rendszert is kapunk. 6-8 km/h-s sebességnél 9 órás használatot biztosít a hajó, 8-10 km/h-nál 6 óra az üzemidő. A végsebesség: 17 km/h, a töltési idő pedig 3-4 óra egy 1×16 amperes kikötői csatlakozóról.

A legerősebb, 60 kW-os Torqueedo motorral elképesztő teljesítmény lehet kihozni az Alassióból. A BMW i3-ból ismerős 30,5 kWh-s Torqueedo Deep Blue akkumulátornak köszönhetően 10-12 km/h-s sebességgel szinte egész nap használható. Hála az elektromos nyomatéknak, a 33 km/h-s végsebességet pillanatok alatt éri el. A töltési ideje körülbelül 8-10 óra, normál kikötői parti áramot használva. Az Alassio alapára 45 ezer euróról indul, de a legerősebb és legfelszereltebb verzió 138 ezer euró is lehet.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!