Fonyód-Badacsony: átevezés az első átrepülés nyomvonalán

2017. július 24.
Címkék :

Átúszás, átcsúszás után augusztus 12-én Balaton-átevezést is rendeznek a Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon.

A nevezők minden olyan evezős járművel indulhatnak, amit a szervezők biztonságos vízi sporteszköznek tekintenek.

Szinte mindenféle evezőssel lehet jönni

Az oda-vissza 10,2 kilométeres túratávot minden emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel, így csónakkal, SUP-pal, azaz állva, kenulapáttal hajtott szörfdeszkával, vagy evezős hajóval egyénileg, illetve tetszőleges számú legénységgel lehet teljesíteni. Bárki rajthoz állhat, aki biztonságos vízi járművel érkezik, ezt a szervezők az indulás előtt ellenőrizni fogják, s aki nem felel meg a kritériumoknak, azt nem engedik elstartolni.

A sárkányok is rajthoz állhatnak

Az indulókat egy 200 méteres táv teljesítése alapján különböző kategóriákba sorolják, így mindenki a hasonló időeredményeket elérők ellen fog versenyezni. Nemcsak az egyes kategóriák győzteseit, hanem az abszolút legjobbakat is díjazzák majd, akik pedig teljesítik a távot, mindannyian kapnak egy lángost, ezért lett a rendezvény szlogenje “a lángos odaát van”.

A programra egészen a verseny napján déli 12 óráig lehet nevezni a balatonatevezes.hu honlapon vagy az átevezés napján a helyszínen. A szervezők 200-250 hajóegységre, összesen pedig legalább 500 fő részvételére számítanak.

Az emberi erő a lényeg

Az online nevezési díj személyenként 4900 forint, kedvezőtlen időjárás esetén pedig egy nappal később, augusztus 13-án tartják meg az eseményt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!