Fontos infók a szezonkezdetről

Hamarosan indulhat a versenyszezon, de addig is számos adminisztratív és nyilvántartási feladatot el kell végezni azoknak a versenyzőknek és a hajótulajdonosoknak, akik ott akarnak lenni az első rajtoknál.

Az alapvető adminisztrációs feladatok elvégzése nélkül egészen biztosan nem lehet versenyzést tervezni. Ezek a csapat tagjainak igazolása, esetleges átigazolása, a versenyengedély, a sportorvosi igazolás megszerzése, a hajó regisztrációja, a YS-szám, illetve a biztosítás intézése. A versenyszezon megkezdésére ezeknek a papíroknak rendben kell lenniük. Ebben segítséget nyújt a szövetség, a szükséges információkat az MVSZ honlapján el lehet érni.

A hatályos jogszabályi előírások értelmében a versenyengedély csak a sportorvosi engedéllyel együtt érvényes. Fontos tudni, hogy a veszélyhelyzet alatt a Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek. A rendelkezés a hajólevelekre is érvényes, kizárólag magyar állampolgárok okmányaira ad kedvezményt, gazdálkodószervekre nem vonatkozik a felmentés. A jogszabály a hajóvezetői képesítésekre is vonatkozik. Üzembe helyezés előtt álló, üzemképességi szemlén még nem átesett kishajókkal nem lehet közlekedni.

Emellett érdemes követni a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján a folyamatosan bővülő, a veszélyhelyzetről szóló tudnivalókat összefoglaló Covid–19 Q&A dokumentumot, a versenyzőknek szóló hasznos információkat, valamint a szövetség ajánlásait a versenyrendezésekkel kapcsolatban – írta a hunsail.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!