Film készül a magyar vitorlázóról

A Golden Globe földkerülő vitorlásversenyen induló Kopár István kilenc hónapos útjának indulását örökíti majd meg az a forgatás, amely elnyerte a Magyar Média Mecenatúra Program ad hoc támogatását.


A Médiatanács a mecenatúraprogram magyar vonatkozású, váratlan események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretéből 1,29 millió forinttal járult hozzá a Golden Globe Race egyszemélyes vitorlásversenyen induló Kopár István rajtját megörökítő forgatáshoz.

Csak közvetlenül a rajt előtt dőlt el, hogy a 64 éves magyar vitorlázó is el tud indulni Puffin nevű hajóján az először 1968-ban megrendezett, az ötvenedik évfordulón, idén újjáélesztett versenyen.

Az anyagot felhasználva M. Nagy Richárd rendez majd dokumentumfilmet az embert próbáló versenyről. Az ad hoc pályázat esetében a készítőknek vállalniuk kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal majd érvényesen pályáznak a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmeknek szóló mecenatúrás pályázaton is – írta az mti.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!