Fiat 500 motorcsónak: ránézel, és mosolyogsz

2024. február 27.
Címkék :

Különleges vízi járművet láthatott az, aki kilátogatott a 2024-es Budapest Boat Show-ra: a piros csoda mindenkit mosolygásra késztetett.

A Hungexpo G pavilonjában egy tűzpiros Fiat 500-as késztetett azonnali megállásra mindenkit, aki belépett a csarnokba. És nem pusztán a színe miatt, hanem mert hamar kiderült, hogy az „autó” valójában egy motorcsónak.

Ötlete Antonio Maria Galasso fejéből pattant ki, hogy aztán a 24 éves vállalkozó a jónevű NAYE stúdióval és az olasz haditengerészet hajótervező és -építő mérnökeivel összefogva valósítsa meg álmát. Az egyedülálló, limitált példányszámú hajót, a Stellantis járműipari konszern és a Car Off-Shore hajógyártó dobta piacra.

Fiat 500 Off-Shore az Amalfi-parton. Illetve az Amalfi-partnál:

YouTube video

A hajó minden porcikájából süt a kifinomultság, egyedi formája és vonali feltűnő, ugyanakkor nem hivalkodó jelenséggé teszik. A Fiat 500 Off-Shore az olasz hajóépítés több évszázados hagyományait és a modern technológia vívmányait egyesíti, ügyelve a legapróbb részletekre is. Így válik kényelmes luxus járművé.

Gyártása 500 számozott darabra korlátozódik, ebből a félezerből láthattunk egyet Budapesten.

Az első Fiat 500 Car Off-Shore vízrebocsátási ünnepségén Olaszország vállalkozásfejlesztési és a Made in Italy márkáért felelős minisztere, Adolfo Urso a következőket mondta: „Ez a hajó igazi újdonság az olasz és nemzetközi hajózási szegmensben. Ez a termék a Made in Italy minden elemét egyesíti, amelyek világszerte híressé tették Olaszország termékeit. Az olasz hajógyártás nemzetközi referenciája.”

A Fiat 500 Off-Shore hivatalos bemutatója:

YouTube video

Fiat 500 Off-Shore fő paraméterek
Teljes hossz: 4,7 méter
Legnagyobb szélesség: 1,7 méter
Szállítható személyek száma: 5 fő
Utazósebesség: 21 csomó
Maximális sebesség: 28 csomó

(fotók: Török Brigi)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!