Feltárul a dunai hajózás története

A budapesti hajózás kétszáz évére emlékezik a Közlekedési Múzeum a Vigadó tér közelében álló Kossuth Múzeumhajón. A kiállítás a főváros és a hajós közlekedés kapcsolatának történetét követi végig az első próbálkozásoktól napjainkig.

Az elmúlt kétszáz év fővárosi hajóközlekedésének legérdekesebb pillanatait villantja fel a Közlekedési Múzeum Budapest a Dunáról. Képek a budapesti hajózás 200 évéből című időszaki kiállítása. 1820 nyarán a Carolina, az első, személyszállításra is alkalmas gőzhajó megkezdte működését Buda, Pest és Óbuda Duna-partja között, ennek évfordulója a fővárosi tömegközlekedés nyitányának is tekinthető.

A tárlat a múzeum gazdag fotóanyagának és hajómodelljeinek segítségével idézi fel Budapest és a Duna sokszínű kapcsolatát, végigköveti a fővárosi hajózás hatását Budapest életére, dunai látképére és mindennapi közlekedésére.

A látogatók megtudhatják többek között, hogy mik voltak az irodalmi alkotásokban is visszaköszönő propellák, melyek voltak a legjellemzőbb hajótípusok a városon belüli forgalomban, valamint azt, hogy mikor jelent meg a dunai turizmus nagyváros életében.

Bővebb információ a www.kozlekedesimuzeum.hu weboldalon található.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!