Fellendülhet a hajós turizmus?

Olaszországban bíznak abban, hogy újra erőre kaphat a hajós turizmus. Ez azért is lenne fontos az ország számára, mert GDP jelentős részét teszik ki az idegenforgalmi bevételek.

A járvány tavaly nagyon komolyan érintette az országot, márciusban mind az olaszországi utazásból származó jövedelem, mind az olaszok külföldi utazási költségei komoly csökkenést mutattak. A tengerjáró turizmus tavaly 925 millió euróval járult hozzá a gazdasághoz, és az idén is a hajós turizmus fellendülésében bíznak, így már januárban vízre szállnak a hajók.

Az Italian Cruise Watch által készített elemzés vezetőnek tartja Olaszországot a hajós foglalkoztatás szempontjából: a munkavállalók 10,7 százaléka dolgozik a világhajózás területén. 2019-ben a hajózási ágazat rekordot döntött: 7 millió utas járt az unióban, és az első úti céljuk Olaszország volt. Továbbá majdnem minden harmadik tengerjáró turista áthaladt az országon.

Az Olaszországban működő vállalatok közül kiemelkedik az MSC Cruises, amely 26 országban van jelen. A világ legnagyobb magántulajdonban lévő körutazási cége 800 százalékos növekedést ért el az első tíz évében. A társaság flottájába jelenleg 17 ultramodern hajó tartozik. A cég egy friss, 11,6 milliárd eurós beruházás részeként hat innovatív hajóosztályt tervezett, és világszerte több mint 30 500 embert foglalkoztat – írta a vg.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!