BalckCat – radikális újdonság

BlackCat_lathataronEgy radikálisan új megoldás, 50 méteres hossz, és 30 csomó. Az ausztál olimpiai bajnok Mitch Booth egy új márkát vezet be a luxuscirkálók piacára. A katamarán neve BalckCat. Az első modell Malcolm McKeon Yacht Design munkája lesz.

Ez a ‘supercat’ koncepció kimondottan izgalmasnak ígérkezik. Félelmetes dizájnnal, technikai újdonságokkal szeretnének az alkotók előrukkolni.

Black_Cat

A különleges katamaránról Booth és McKeon már évekkel ezelőtt beszélgettek, a tényleges tervezői munka azonban 2015 novemberében kezdődött. Booth szerint várható volt, hogy a szuperjachtok fejlesztése a katamaránok irányába indul. Számos előnyük van, már csak ha a sebességet, szabad tereket, alacsonyabb árbócot, kényelmet nézzük. És a lista még folytatható.

34_edited-copy

Évek óta érezhető, hogy van egy piaci rés, hiszen egyelőre nincs a piacon olyan katamarán, amely a szuperjachtok által kínált méretet és minőséget testesíti meg. A tervek szerint pokoli, 25-30 csomó sebesség is elérhető az 50 méter hosszú BalckCat-tel.

Screen-Shot-2016-04-15-at-19.38.17-copy

Forrás: Yachting Word

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!