Feadship Joy – Hetvenméteres szuperjacht

Joy-inset-3-630x315A tavaly vízre bocsátott hetvenméteres szuperjacht, a Feadship Joy immár a Burgess charterflottájának tagja, így téltől karib-tengeri utakra, míg jövő nyártól földközi-tengeri túrákra bérelhető.

A tulajdonosnak júliusban leszállított Feadship Joy testét a Bannenberg & Rowell vállalat tervezte, míg a belsőépítészeti megoldásokért a Studio Indigo felelt. A lenyűgöző és lendületes külső formatervben igen hangsúlyosak a hatalmas üvegfelületek, amelyek jól ellenpontozzák a fedélzeti felépítmények szoborszerű formáit.

Joy-inset-feat-630x284
A padlótól a mennyezetig érő ablakok nem csupán a napfényt engedik be, hanem kapcsolatot teremtenek a belső és külső terek között, így a bent tartózkodva is úgy érezheti az ember, hogy a fedélzeten lenne. A belső tereket csupán egy üvegajtó választja el a hátsó fedélzetektől, ahol légkondicionált „téli kertek” várják a vendégeket. A fő fedélzet hátsó része 14 fő számára biztosít elemektől védett étkezési lehetőséget anélkül, hogy bármi eltakarná a kilátást. Az üvegfalakat elhúzva hatalmas terület válik szabaddá bulikhoz vagy fogadásokhoz. A tulajdonos fedélzetének hasonló elrendezése révén külön társalkodó alakítható ki a téli kerten belül.

Joy-inset-3-630x315
A hajón 12 vendég szállhat meg 8 szobában. A tulajdonos lakosztálya a tulajdonos fedélzetének elején található. Két külön fürdőszoba tartozik hozzá, és az ívelt ablakokon keresztül 270 fokos panoráma nyílik. Ugyanezen a fedélzeten van két franciaágyas vendégszoba, valamint a tulajdonos saját társalkodója. A fő fedélzeten egy a hajó teljes szélességét kitöltő VIP-lakosztály, valamint két franciaágyas szoba, míg az alsó fedélzeten egy franciaágyas és egy kétágyas szoba kapott helyet. Mind az öt fedélzetet fa csigalépcső kapcsolja össze, amely egy üvegfelvonó körül tekereg.

Joy-Inset-5-630x420
A vendégek számtalan vízi sportot próbálhatnak ki: a felszerelés része két vízsugár-meghajtású háromméteres csónak, egy felfújható csúszda, vízisík, egy wakeboard, húzókötelek, felfújható kajakok, snorkelling- és horgászfelszerelés, valamint rengeteg gyerekjáték. A tulajdonos lakosztálya előtti fedélzet egy kétméteres háló segítségével sportpályává alakítható, ahol röplabdázni, focizni és kosárlabdázni lehet. A tengerszinten elhelyezkedő beach club éjszakai bárrá vagy partihelyszínné varázsolható. A fedélzeti terapeutánál masszázs és szépészeti szolgáltatások rendelhetők, az alsó fedélzet wellnessrészlegén gőzszauna és zuhanyzó áll a vendégek rendelkezésére. A hídfedélzet hátsó részén edzőterem található. A vendégek jóllétéről 17 fős személyzet gondoskodik, köztük egy Michelin-csillagos szakács.

Joy-inset-7-630x315

Forrás: http://www.superyachtworld.com/news/feadship-joy-joins-burgess-charter-fleet-12832#TuUWd0psf6gjhyMq.99

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!