Fa Nándor abbahagyja

FaNandorcelFa Nándor a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásverseny teljesítése után bejelentette visszavonulását. Korábban is utalt már rá, hogy a mostani földkerülés után befejezi, de most mondta ki először, hogy végleg abbahagyja a vitorlázást.

„Azt hiszem, ennyi volt nekem, lezártam a pályámat, jöjjenek a fiatalok! Hobbiból nem megyek ki vitorlázni. Ha a családom megkér, akkor elviszem őket A-ból B-be, de én szórakozásból nem vitorlázom. Inkább hegyet mászom, biciklizem és kajakozom. Hogy még egyszer kimenjek az óceánra? Azt már nem!” – mondta Fa Nándor az Origo.hu-nak adott interjúban.

photo-sent-from-the-boat-spirit-of-hungary-on-december-23rd-2016-photo-nandor-faphoto-envoyee-depuis-le-bateau-spirit-of-hungary-le-23-decembre-2016-photo-nandor-facampbell-islands-r-1600-1200

Fa Nándor 63 évesen 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt teljesítette a versenyt, amelyen a nyolcadik helyen ért célba. A Spirit of Hungaryt, amellyel a versenyen indult, és amit ő maga fejlesztett és épített, eladják. „A cégnek, amelynek a tulajdona, az az érdeke, hogy értékesítsük, méghozzá akkor, amikor teljesített. Valószínűleg átkerül valakihez, aki akar versenyezni. Én már nem akarok” – mondta a kiváló magyar vitorlázó.

FanANDO-globearrivee-

„Az óceáni tudásomat nehezebb átadni. Már jelezték itt fiatalabb francia versenyzők, hogy a következő versenyre szeretnék, ha segítenék nekik felkészülni. Ez hatalmas megtiszteltetés, nyitott is vagyok rá” – mondta.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!